Lumenpudotus

Huolettomat lumienpudotukset Pori, Rauma, Tampere sekä koko Pirkanmaa ja Satakunta

Katoilta omia aikojaan putoileva lumi ja jää ovat vaaraksi kadulla ja ulkona liikkuville ihmisille. Kiinteistön omistaja on aina vastuussa lumen tai jään aiheuttamasta vahingosta, joten lumen määrää katolla tulee aina tarkkailla. Tarjoamme lumenpudotusta ja kattolumityöt mm. alueella Pori, Rauma, Tampere, Orivesi, Nokia, Ylöjärvi, Lempäälä, Pirkkala, sekä koko Satakunta ja Pirkanmaa.

Paljonko lumi kattollani painaa?

Katolle kasaantunut lumi kuormittaa rakenteita. Esimerkiksi Etelä-Suomen katoilla on monin paikoin reilusti toista metriä lunta, ja se voi painaa yli kaksinkertaisesti viime aikojen talviin verrattuna.Lumen kostuessa ja tiivistyessä sen paino jokaista syvyyssenttimetriä kohden kasvaa moninkertaiseksi. Kymmenen senttiä vastasatanutta kuivaa pakkaslunta painaa saman kuin viiden millimetrin vesikerros, eli sen tiheyskerroin on 0,05. Yhtä syvä märkä lumi voi vastata 3-4 sentin vesipatjaa, jolloin sen tiheyskerroin on 0,3-0,4.Käytännössä jos tasakatolla on kuutiometri tiivistä ja kostunutta lunta, se painaa noin 300 kiloa. Paino on yli rakentamisen lujuusvaatimusten missä päin tahansa Suomea.

Mistä tiedän paljonko asuntoni katolla on lunta?

Yksinkertaisin tapa on arvioida lumivaipan paksuutta; aseta 1 metrin keppi maahan pystyyn noin 10 metrin päähän ja katso katolla olevaa lumivaippaa noin 10 metrin päästä. Näet summittaisen arvion onko vaipan paksuus esim. 50, 75 vai 100 cm.

Lisäksi, voit tarkistaa lumikuormatilanteen asuntosi sijaintialueella ymparisto.fi -palvelusta.

Ammattitaitoinen lumenpudotus / kattolumityöt Pori, Rauma, Tampere, sekä koko Pirkanmaa ja Satakunta

Laadukas ja edullinen lumenpudotus / kattolumityöt mm. alueella Pirkanmaa: Tampere, Ikaalinen, Hämeenkyrö, Kangasala, Mänttä-Vilppula, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Sastamala, Valkeakoski,Ylöjärvi, Virrat ja Akaa.

Laadukas ja edullinen lumenpudotus / kattolumityöt mm. alueella Satakunta: Pori, Rauma, Kankaanpää, Kokemäki, Nakkila, Ulvila, Eura, Eurajoki, Harjavalta ja Huittinen.